Trappträning

Godkväll v.ä.n.n.e.r.! Blogglusten har börjat smyga sig på igen så nu kommer det ett inlägg om träning för den som intresserar sig för det. Efter en månad med alldeles för lite träning och alldeles för mycket god mat och dryck så är det nu dags att ta upp träningen på riktigt igen för den 7 september väntar Tjejmilen. 
 
I dag körde jag ett nytt pass nämligen trappträning. Att springa i trappor ger bra träning för hjärtat, samtidigt som benens muskler får arbeta. Trappträning är tufft med skonsam! Det är bra att lägga in trappträning några gånger i månaden utöver den vanliga löpträningen då det ger ett starkare frånskjut. 
 
Så här kör du min trappträning: 
värm upp med jogging/löpning i ca tre kilometer till din trappa som bör vara hyfsad lång. Spring sedan i trapporna med blicken rakt framför dig, ta ett trappsteg i taget , med stolt hållning och framskjutet bröst ( sikta knäna högt upp för att göra det ännu jobbigare). Gå ner och sedan kör du direkt igen. Upprepa och ös på utifrån din egen förmåga och utifrån vilken trappa du har framför dig. Jogga sedan ner i ca 10-15 minuter och stretcha sedan vader, lår och sätesmuskler. 
 
 
Detta pass kommer jag att köra 1 gång i veckan under augusti månad och för varje vecka ska jag utmana mig själv med att lägga in fler trappsteg. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: