Lussebullar med mandelmassa!


INGREDIENSER:
 
saffrans degen
50 g jäst
150 gram margarin
5 dl mjölk
2 påsar saffran
2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 16 dl mjöl
 
Mandelmassa fyllning
200 g margarin
150 gram mandelmassa
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
 
Till penseling
1 ägg
Pärlsocker
 

Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll ner degspadet i bakmaskinen och smula ner jästen. Rör ner saffranet och tillsätt sockret och saltet. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen i ca fem minuter. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa under bakduk i 45 minuter. 
 
 
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda i det sista vete mjölet. Dela därefter degen i 4 delar. Ta en degklump och kavla ut till en rektangel som är ca 20*40 och bred på en fjärdedel av fyllningen på rektangeln. Vik sedan över degen så att fyllningen blir "inbäddad" mellan deglagren. Ta sedan en kniv och skär ca 15 små längder vilka du sedan snurrar ihop och viker som du själv vill. Jag gjorde små knyten! Lägg bullarna i en bullform och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 
 
 
När jäsningen är klar, pensla bullarna med ett uppvispat ägg och stö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter på 225 grader. När bullarna är gyllenbruna tar du ut dom ur ugnen och låter dom svalna på ett galler. 
 
 
 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: