Citronfromage

I lördags bjöd jag våra middagsgäster på citronfromage till efterrätt.
Om du precis som jag älskar citron så ska du testa denna efterrätt! 
 
 
 
Du behöver:
2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl socker
2 äggulor
Rivet skal och saft av 1 citron
2 dl vispgrädde
 
Garnering:
Vispad grädde
rivet citronskal
skivad citron
 
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa sedan ner hälften av sockret, lite i taget.
3. Vispa äggulorna och sockret poröst i en annan bunke. Tillsätt hälften av citronskalet.
4. Lyft upp gelatinet ut vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Låt svalna något och rör ner det i ägguleblandningen. Vispa grädden och blanda ner den. Vänd försiktigt ner de vispade vitorna och rör till en jämn smet. 
5. Fördela smeten i vackra glas eller porslinsformar och låt fromagen stå kallt ett par timmar så att den stelnar.
6. Garnera med resten av den rivna citronen och eventuellt en klick vispad grädde.
 
Receptet kommer från boken "Morberg lagar husmanskost".


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: