Pasta & Fläskfilé Gratäng

Du behöver:
400 g pipe rigate
1 paket bacon
400 g Fläskfilé
1 Rödlök
200 g färska champinjoner
2 knippor bladpersilja
2 1/2 dl Matlagnings grädde
2 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
Nymalen svartpeppar
1 dl riven västerbottenost
Salt
Gör så här:
1. Koka pastan
2. Skär köttet i en centimeter tjocka skivor. Skala och strimla löken. Skär svampen i skivor.
3. Hacka persiljan. Bryn köttet på båda sidor i smör, salt och peppar i en stor stekpanna.
4. Tillsätt lök, svamp och hackad persilja (spar lite till garnering). Fräs under omrörning tills löken mjuknar. Blanda grädde, vatten och fond och häll i stekpannan. Sjud grytan i cirka fem minuter tills såsen tjocknat och köttet är genomstekt.
5. Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Häll över såsen med kött och svamp. Blanda ordentligt. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.
6. Strimla baconet och stek det knaprigt i stekpanna.
7. Ta ut gratängen och strö över bacon och persilja.